Beoordeling 9.2 gebaseerd op 234 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Bezorgingsgebied Drenthe
Gratis montage & installatie
Eigen reparatie afdeling
Gratis parkeren voor de deur
  • Bezorginsgebied Drenthe
  • Gratis montage & installatie
  • Eigen reparatie afdeling
  • Gratis parkeren voor de deur
asd
Heeft u niet gevonden wat u zocht? Neem dan contact met ons op via 0591-610494 wij kunnen vrijwel alle producten voor u bestellen.

Beoordeling 9.2 gebaseerd op 234 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Weerdingerstraat 196, Emmen
0591-610494
 info@schomaker-tv.nl
Weerdingerstraat 196, Emmen
Winkelmand

De expert in TV-Audio-Witgoed

Voordelen nadelen LED-OLED-QLED TV

Schomaker
Voor en nadelen OLED/QLED/LED
LED OLED QLED
Kijkhoek 178 graden, maar geen scherp beeld meer, helderheid en kleur worden vaag. Kleuren en helderheid blijven goed als je er recht voor zit.(30 graden) 178 graden, beelden blijven redelijk scherp en
de kleuren en helderheid blijven scherp ten
opzichte van een LED TV of lagere QLED series.
178 graden, techniek dat in Samsung TV’s
voorkomt. Begint bij de 6 serie, verbeterde versie van de LED TV, scherper beeld. Hogere/duurdere serie QLED TV’s hebben ook minder kleur vervorming en betere helderheid bij grotere kijkhoek dan de ”lagere” series.
Contrast De contrastratio of contrastverhouding geeft aan hoeveel tinten er bij een bepaalde televisie mogelijk zijn tussen de kleuren zwart en wit. Als je een TV hebt met de contrast ratio 1400:1 betekent dat dat er tussen het zwartste zwart en het witste wit 1400 verschillende tinten zitten. Een OLED tv kan elke afzonderlijke pixel helemaal uitschakelen, waardoor die volledig zwart wordt. De witwaarde van een LED tv kan momenteel hoger gemaakt worden. Toch is het contrast van een OLED ongeëvenaard door de ultieme zwartwaarde. Er wordt bij OLED ook wel gesproken over een oneindig contrast. Het contrast van een qled-tv is minder intens
omdat de pixels niet volledig gedoofd, maar slechts verduisterd worden en nog restlicht afgeven. Op het vlak van helderheid scoort deze technologie dan wel weer beter.
Lichtopbrengst De lichtsterkte wordt uigedrukt in Nits. Een QLED scherm heeft verreweg de meeste Nits, tot wel 2000 Nits. Een LED en OLED Evo bevat tot 1000 Nits. De lichtsterkte wordt uigedrukt in Nits.
Een QLED scherm heeft verreweg de meeste Nits, tot wel 2000 Nits. Een LED en OLED Evo bevat tot 1000 Nits.
De kleuren op een QLED televisie zijn veel rijker en helderder dan op een ‘normale’ LED TV.Deze helderheid zorgt er wel voor dat de zwart weergave, net als op een traditioneel LCD scherm, niet perfect is.
Schermgrootte vanaf 22 inch > vanaf 42 inch > vanaf 32 inch>
Stroomverbruik Een 50 inch LOEWE We verbruikt 62 kwh op 1000h, verbruik van een LED TV is vergelijkbaar met OLED en lagere Qled series. vanaf 55 inch 81 kwh/1000h voor bijvoorbeeld het populaire C model LG OLED met 100 hz. Een 65 inch doet circa 16 kwh op 1000h meer. vanaf 55 inch 82 kwh/1000h vergelijkbaar met OLED of LED TV, een 8k QLED 65 inch
vebruikt momenteel tot wel 248 kwh/1000h
Inbranden Inbranden komt vandaag de dag, bijna niet meer voor, de meeste tv’s hebben een schermbeveiliging of screensaver. Tegenwoordig zit in in de OLED tv’s een mechanisme dat inbranden tegengaat. Het scherm wordt zo nu en dan gereset door een soort digitale zeem. Elk OLED lampje gaat terug naar zijn basisinstellingen. Als je de tv vervolgens gebruikt, verdwijnt het ingebrande beeld vanzelf. Risico op inbranden is zeer laag bij een QLED TV.Voor deze televisies is in een testlaboratorium bewezen dat ze inbrand-vrij zijn. Zelfs wanneer de schermen 72 uur hetzelfde beeld weergeven, vertonen ze geen teken van inbranden.
Weerspiegeling Het ‘minder’ glansende scherm van de LED, zorgt voor minder reflectie dan bij OLED Tv’s De gemiddelde OLED tv is gevoeliger voor reflecties.Voornamelijk tijdens donkere scènes
is de kans groot dat objecten als een lamp
in het scherm weerspiegeld worden
Het voordeel is dat QLED tv’s minder last van reflecties hebben. De achtergrondverlichting en een speciale laag op het scherm gaan weerspiegelingen tegen.
Het beeld is hierdoor duidelijk zichtbaar wanneer de zon of een lamp op het scherm schijnt